Kategorier
Microsoft Teams Programvara

Installera Microsoft Teams

Filmen nedan visar hur du installerar och startar upp Microsoft Teams på din dator.

Skriftliga instruktioner för hur du går tillväga finns längre ned på sidan.

Ladda ned klienten till din dator.

Du kan ladda ned Microsoft Teams här.

Installera Teams på din dator.

Den nedladdade filen sparas till dina ”Hämtade filer” på datorn.

Starta installationen.

Dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationen.

1. Starta Finder. Starta finder
  2. Välj ”Hämtade filer” till vänster i Finder: Hämtade filer i Finder
  3. Dubbelklicka på filen Teams_osx.pkg
  4. Gå igenom installationen. Under installationen behöver du ange datorns lösenord. När installationen är färdig kan du kasta installationsfilen i papperskorgen.

Starta Microsoft Teams

När installationen är färdig behöver du starta Microsoft Teams och logga in med ditt Office 365-konto som skolan tillhandahåller.

1. Klicka på Launchpad. Launchpad i Dock
  2. Du hittar enklast olika program genom att söka direkt i launchpad. För att göra detta skriv namnet på programmet.
    Teams i Launchpad
  3. Vid första starten får du ange den e-postadress du fått från skolan. Kommer du inte ihåg den ska den finnas angiven på etiketten på datorn.
  4. När du angett e-postadress loggar du in med ditt Office 365-konto. Det består av din e-postadress och lösenordet du fick när datorn lämnades ut. Har du tappat bort dessa uppgifter kan du se om de finns sparade på datorn innan du kontaktar support för hjälp.

Information om Teams

• Microsoft Teams används för kommunikation inom Älvdalens Utbildningscentrum.
  • Lektioner, uppgifter och inlämnar sker i vår lärplattform Canvas
  • Du får inte skapa egna Team, känner du behov av ett eget Team ska du ta kontakt med IT-stöd hos ÄUC. Detta gäller både för dig som personal och som elev.