Kategorier
Google Chrome Programvara

Installera Google Chrome

För att säkerställa att Canvas fungerar fullt ut behöver du som elev eller personal använda webbläsaren Chrome.
Filmen nedan visar hur du installerar Chrome på din dator. Det finns även skriftliga instruktioner längre ned på sidan.

Ladda ned Chrome till din dator

Du kan ladda ned Google Chrome via https://www.google.com/intl/sv/chrome/

Installera på din dator

Den nedladdade filen sparas med namnet googlechrome.dmg i ”Hämtade filer” på datorn. När du öppnar filen monteras den som en skivavbild och du får kopiera Chrome till datorn.

1. Starta Finder. Starta finder
  2. Välj ”Hämtade filer” till vänster i Finder. Hämtade filer i Finder
  3. Dubbelklicka på filen googlechrome.dmg. Filen är en skivavbild som monteras och blir en enhet på din dator.
  4. Ta tag i Chrome-ikonen och dra den till programmappen.
    Dra Chrome till programmmappen
  5. Filen kopieras nu till din dator.

Starta Google Chrome

1. Klicka på Launchpad.Launchpad i Dock
  2. Du hittar enklast olika program genom att söka direkt i launchpad.
    För att göra detta skriv namnet på programmet.
    Sökning efter Chrome i Launchpad
  3. Vid första uppstarten får du välja om Chrome ska vara standardwebbläsare. Vi rekommenderar att du låter detta vara ikryssat.

Tips!

Lösenord du sparat i webbläsaren Safari kan du hitta genom att söka i nyckelhanteraren på din dator. Använd webbplatsens URL vid sökning.